Tävling – Vinn boken Sött från Allt om Mat

När jag var på Mitt Kök-mässan i Stockholm för några veckor sedan, vann jag en bok i ett lotteri som Allt om Mat höll i. En bok som jag tyvärr redan hade köpt på mässan året innan. Men det gav mig ju en ypperlig anledning att anordna en tävling här på bloggen och låta en utav er läsare få boken istället!

Så här beskrivs boken på Bokus:

”Av alla smaker frestar den söta allra mest: ljuvligast och samtidigt mest förbjuden. I kokboken Sött! hittar du alla recepten oavsett vilket kaffebord de ska hamna på: hallongrottor eller hjortronbaklava, crème brûlée eller citruspaj, mazariner eller mandelbiscotti.

Allt om Mat bjuder här på 200 av sina allra bästa söta recept, allt från små­kakor och bullar till tårtor, choklad, glass och godis. Snabba, enkla recept samsas med mer avancerade och alla är de illustrerade med vackra och inspirerande fotografier tagna av landets allra bästa matfotografer.

200 recept på det allra godaste förpackat i en lyxbox.”

SAM_3418_blogg

Det är ett riktigt mastodontverk med andra ord. (Och väger därefter vill jag lova!) Förutom recept innehåller boken också en konditorskola, med tips på hur du lyckas ännu bättre med bakningen och beskrivningar på hur du gör snygga dekorationer.

För att vara med och tävla, gör så här:

– Gå in och gilla The Chocolate Box’s Facebooksida.

– Skriv en kommentar till detta inlägg och svara på följande frågor:

1) Första kapitlet i boken handlar om tårtor. Vilken är din absoluta favorittårta och varför?

2) När kom första numret av Allt om Mat ut?

Jag har fixat så att kommentarerna är dolda, så ni inte kan tjuvkika på varandra. Tävlingen pågår t.o.m måndagen den 9 december, då jag utser en vinnare som meddelas via e-mail. Lycka till!

(För säkerhets skull förtydligar jag att Allt om Mat inte har något med denna tävling att göra, utan tävlingen anordnas helt utav The Chocolate Box.)

7 reaktioner på ”Tävling – Vinn boken Sött från Allt om Mat

 1. Hej!
  Måste ju bara prova lyckan i den här tävlingen då jag är smått beroende av alla slags matböcker!!!
  1. Oj, jag gillar många, men om jag bara får välja en så blir det den klassiska prinsesstårtan för jag älskar vaniljkrämen och marsipanen och att den bara blir godare dagen efter!
  2. Det första numret kom ut den 5 oktober 1970.
  Gillar The Chocolate Box på fb.

 2. Skoj med tävling, klart man är med!

  Min favorittårta är nog en egen variant av Britatårta, mellan marängbottnarna glass och färska bär, lite vispad grädde med. Överst ett gräddglasslager med ett berg av färska blåbär, smultron, hallon och jordgubbar…ååhhh sommar!! Min favorittårta eftersom jag inte ätit den alltför många gånger och därmed inte hunnit tröttna på den, plus att färska bär e bara sååå gott och marängen blir extra krispig p.g.a den kalla glassen 🙂

  Såhär vintertid har jag nog fastnat för kladdkakor och cheesecake… försöker ännu göra den perfektaste passionsfruktscheesecaken 😀 Älska allt med passionsfrukt, synd att de är så små…

  Och första numret av ”Allt om mat” kom ut i oktober 1970.

  Har redan gillat på FB 🙂

 3. Åh vilken rolig tävling!
  Min absoluta favorittårta är den tårta med marängbottnar med rice krispies o en gul kräm emellan o grädde ovanpå som min mamma för länge sen hittade recept på. Den liknar lite den underbara tårtfavoriten jag hade som barn, som det lokala bageriet bakade men som försvann när ägaren sålde vidare. Den tårtan hette Kristina-tårta o den ville jag alltid ha på mitt födelsedagskalas.

  Första numret av Allt om Mat kom ut i oktober 1970

  Givetvis gillar jag facebooksidan.

 4. Första tidningen kom okt 1970
  Min favorit tårta är schwartzwald med grädde och maräng och choklad. Gillar krasandes när man tuggar på maräng.

  Tina Madsen

 5. Hittade din blogg precis via Facebook och vilken härlig sida du har! Jättefina bilder! Jag är gärna med och tävlar om boken, jag bläddrade i den på chokladmässan och blev verkligen förtjust i den, men jag hade redan köpt så mycket choklad och några andra kokböcker så det blev ingen just den gången 😉 min favorittårta är devils cake bottnar med Philadelphiafyllning med hela färska blåbär i.. Så gott!! Första numret av allt om mat gavs ut i oktober 1970. Hoppas du får en trevlig kväll sen i vinterkylan 😉

 6. Åh den vill jag ju super gärna vinna 🙂 Gillar din facebooksida sedan tidigare!

  1. Jag tror jag måste säga tiramisutårta, den är saftig, den är söt och bara super god! Perfekt med mascarpone osten och kaffesmaken, en gudomlig kombo! Måste verkligen testa om man inte gjort en sådan tidigare!

  2. Tror att rätt svar på denna är i oktober år 1970, långt innan vår tid ;D

  Ha en fortsatt bra dag! Du är grym!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s