Här kommer äntligen receptet på de biscotti jag sålde på Nynäs Skördefest i höstas. De var faktiskt något jag bara slängde ihop till en början. Jag skulle till en kompis och skulle ta med fika, så jag tog vad jag hade hemma helt enkelt och gjorde dessa. Ibland är det så de bästa recepten kommer till, faktiskt. (Och ibland blir det bara en enda stor katastrof, men det är en annan historia.)
Biscotti är tacksamt på det viset, har man ett bra grundrecept så kan man slänga i lite vad man känner för. Vit choklad blir extra gott tycker jag, eftersom de små goa bitarna blir karamelliserade, och allt som är karamelliserat är to die for i min bok.
Karamelliserad mjölk, karamelliserade nötter, karamelliserad frukt, karamelliserad lök. Ja, ni fattar. Nu har jag skrivit karamelliserad tillräckligt många gånger för en halv livstid, så över till receptet istället.
Kokos- och vit chokladbiscotti
125 g smör, rumstempererat
2 dl socker
3 medelstora ägg
7 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 nypa salt
1,5 dl kokosflingor
150 g vit choklad
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker krämigt i en skål. Vispa i äggen, ett i taget.
Blanda mjöl, bakpulver, salt samt kokosflingor och rör ner det i smeten, rör till en jämn deg. Hacka chokladen grovt och blanda ner.
Rulla till tre längder och lägg dem på en plåt täckt med bakplåtspapper. Platta till dem något. Grädda i ca 20 minuter. Ta ut plåten och skär längderna diagonalt i två cm breda bitar.
Stäng av ugnen och ställ tillbaka plåten med kakorna för att torka i eftervärmen, i ca 30 minuter.
En mycket god kombo!
Ja, visst är det? 😀
Wow, vilken härlig biscotti!
Tack Sandra! 😀