Nu har det gått lite längre än planerat mellan inläggen igen. Som jag skrev på Facebook förra veckan, så fick jag efter det senaste inlägget helt slut på recept att lägga upp. Vilket är något som faktiskt aldrig hänt förut. Jag brukar se till att alltid ha några färdigfotade recept på lut, ifall det kommer sådana veckor där jag inte orkar/hinner baka.
Men nu tog det alltså helt stopp, så slutet av förra veckan spenderades nästan uteslutande i köket och framför fotograferingsbordet. Eller nej, det var inte helt sant förresten. Nog hann jag med en massa annat också. De fina sommarhelgerna är ju så få, att man måste passa på. Men det kändes i alla fall som att jag stod i köket i tre dagar i sträck.
Så nu har jag en liten receptbank igen. Och vi börjar med det absolut godaste av det jag fick ihop, denna fudge är näst inpå livsfarlig. Väldigt svår att sluta äta. Också väldigt svår att skära, så alla bitar som gick sönder hamnade ju såklart i min mun.
Men fudge är ju så otroligt gott. Och toppar man den med Pampas Delis Dulce de Leche, som är något av det godaste man kan äta, ja då blir det som det blir. Saltet är perfekt för att bryta av det söta, men det är gott utan salt också. För de små, eller för de som inte är förtjusta i det här med salt + sött helt enkelt. Det finns sådana människor har jag hört. Underliga varelser.
Vaniljfudge med Dulce de Leche och havssalt
30 bitar
Fudge: (baserat på ett recept från ICA.se)
1 vaniljstång
5 dl socker
2,5 dl vispgrädde
1,5 dl standardmjölk
2 msk ljus sirap eller glykos
Topping:
Pampas Delis Dulce de Leche Classic
Havssalt (flingsalt)
Lägg bakplåtspapper i botten på en brödform, ca 10 x 30 cm stor. Dela vaniljstången och skrapa ut fröna.
Blanda fröna med socker, grädde, mjölk och sirap/glykos i en kastrull. Använd en stor och vid kastrull, smeten kommer koka upp ordentligt. Koka upp på svag värme under omrörning tills sockret lösts upp. Koka sedan utan omrörning tills smeten når 122°C.
Ta av kastrullen från värmen och låt svalna i 5 minuter. Rör sedan med en slev tills smeten blivit tjock och matt.
Häll smeten i formen, släta till ytan och låt den svalna något innan du ställer formen i kylen för att svalna ytterligare. Bred ut dulce de leche över fudgen innan den svalnat helt. Ställ tillbaka en stund i kylen och skär sedan i tärningar. Strö över havssalt efter smak. Förvara kallt.
Åh jösses va gott,kola&havssalt är en underbar kombo så kan tänka mig att de blev grymt goda.
Ja, det blev de verkligen! Helt klart en favorit 😀
WOW!!! Så gott, och vilka fina bilder. VILL HA NUUUUU!
Tack så mycket, Karin! Kul att du gillar’t! 😀
Pingback: Vaniljglasspinnar med Dulce de Leche och nötter | The Chocolate Box