Jag har precis avnjutit en väldigt god fisk- och skaldjurssoppa till middag, medan jag lyssnade på regnet utanför. Det känns absolut som en passande dag för soppa i dag. Inte så mycket en isglassdag. Men det kanske är glassväder på något håll i landet. Om inte, tycker jag ni kan spara detta recept till en varmare dag.
Mestadels uppehåll lyckades jag tajma in på min långpromenad tidigare i alla fall. Det var några tappra joggare ute i spåren, men inte var de många. Jag gick såklart vilse som vanligt. Men det är lite med flit också. Jag tycker det är en del av charmen med promenader, att bara gå utan att veta var man är på väg. Hem kommer man alltid. I bland kanske det tar lite längre tid bara.
Jag gjorde ju isglass förra sommaren också, då med persika och jordgubbar. Det är fortfarande det mest visade receptet här på bloggen. Kan tänka mig att det är en populär grej hos framför allt barnfamiljer under sommaren. Det är ju så enkelt att göra!
Man kan egentligen göra isglass på de flesta frukter. Här valde jag ananas och kiwi, tycker det blir så snyggt att lägga i bitar av frukt i glassen. Då syns det dessutom att den är gjord på riktig färsk frukt och inte bara en massa konstgjort. Och det är ett stort plus med hemmagjord glass tycker jag, man vet precis vad som är i den.
Ananasglasspinnar med kiwi
4-6 st
1 dl vatten
2 msk strösocker
180 g färsk ananas
1 msk citronsaft
1 kiwi
Koka upp vatten och socker, rör om tills sockret har lösts upp. Ställ åt sidan.
Skär upp ananasen (ta bort det träiga i mitten) och mixa slätt i en matberedare/mixer. Du bör sedan ha ca 2 dl ananaspuré. Blanda den med sockerlagen och citronsaft. Häll upp i pinnglassformar och ställ i frysen i ca 1 timme.
Skala och skiva kiwin, och fördela i formarna. Ställ tillbaka i frysen i ca 30 minuter, sätt sedan i glasspinnar och frys igen.