Nutella- och vitchokladcookies

Nutella White Chocolate Chip Cookies

Dags för ett nytt recept! Som ni har väntat och längtat, eller hur? 😉 Det har jag också kan jag lova. Även om det senaste halvåret har varit tungt på många vis, och jag stundtals har undrat om jag kommer orka med bloggen (det tar många många timmar att få till ett endaste litet blogginlägg, ända från idé till att skriva själva inlägget med färdigt recept och färdigredigerade foton), så känns det så roligt att få dela med mig av mina skapelser igen!

Att det har ramlat in följare på Facebook under uppehållet har varit en riktig morot för att komma igång igen. Jag tror det var knappt 200 gillare när jag pausade och nu är vi snart uppe i 600. (!) Fantastiskt!

Nutella White Chocolate Chip Cookies

Det har blivit mycket cookies under uppehållet. De är ju så lätta att svänga ihop, och alltid uppskattade. Jag har äntligen fått till ett ”eget” grundrecept på cookies som jag är nöjd med dessutom, och då är det ju bara att variera i oändlighet.

Dessa är dock inte efter ett eget recept, men fy sjutton så goda de är! Har gjort dem flera gånger nu, och det är få recept jag bakar om bara för att de är goda, men dessa kakor hör dit. De fick t.o.m tummen upp från en som inte gillar Nutella, det ni! Men de smakar inte så himla mycket Nutella heller, och man kan ju kanske tycka att Nutella och vit choklad borde vara alldeles för sött tillsammans, men det funkar strålande. Rekommenderar verkligen att ni testar dessa!

Nutella White Chocolate Chip Cookies

Nutella- och vitchokladcookies (baserat på ett recept från Averie Cooks)

15 st

150 g vit choklad
75 g ljus eller mörk choklad
115 g smör, rumstempererat
1 dl nutella/hasselnötskräm
1 dl farinsocker
0,75 dl strösocker
0,5 tsk äkta vaniljpulver
1 stort ägg
4 dl vetemjöl
2 tsk maizena majsstärkelse
1 tsk bikarbonat
En nypa salt

Hacka chokladen grovt. Vispa ihop smör, nutella, socker och vaniljpulver i en skål. Vispa ner ägget.

Blanda mjöl, maizena, bikarbonat och salt i en separat skål och rör ner detta i smörblandningen. Rör till en jämn deg. Ha till sist i den hackade chokladen.

Rulla degen till bollar och placera på en tallrik eller skärbräda. Täck med plastfolie och ställ i kylskåp i minst 2 timmar, gärna över natten.

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg degbollarna på en plåt täckt med bakplåtspapper. Grädda i ca 10-13 minuter. Ta ut och låt svalna något innan servering.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s