Säg ‘Nutella’ och jag tror de flesta som gillar bakning och sötsaker börjar salivera lite i ena mungipan. Att ha det på frukostmackan har jag aldrig fattat riktigt, men så gillar jag heller inte att äta så sött på morgonen. Men i desserter – hell yeah!
Och blandar man in Ferrero Rocher, ja då blir det bara ännu godare och lyxigare. Jag älskar dessa små mumsbitar, ni kanske minns att jag på den gamla bloggen gjorde Ferrero Rocher-glass?
Det var med en variant av dessa pajer som jag nyligen vann en bakningstävling, där första priset var 5000 kr. Så otroligt kul! Det var M&M’s Facebooksida som anordnade tävlingen, och receptet jag skickade in var helt enkelt dessa pajer med M&M’s istället för Ferrero Rocher, och jag kallade dem då Choklad- och nutellapajer.
Ibland får man vara smart och slå två flugor i en smäll, fixa recept både till bloggen och tävlingar. Jag äääälskar ju tävlingar, och brukar se till att vara med i så många jag kan. Och inget ont mot M&M’s, men jag tyckte att denna variant av pajerna var absolut godast!
Ferrero Rocher-pajer
8 portioner
Pajbotten:
80 g smör
130 g digestivekex
70 g hasselnötter
Fyllning:
100 g mörk choklad, 70% kakaohalt
3 mediumstora äggulor
2 dl sötad kondenserad mjölk
0,5 dl vispgrädde
80 g nutella
Topping:
2,5 dl vispgrädde
Nutella
Fererro Rocher
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Smula digestivekexen i en mixer/matberedare och blanda med smöret. Mixa även hasselnötterna, ganska fint, inte så att det blir till ett mjöl men nästan. Rör ner i smörblandningen.
Tryck ut i 8 st portionspajformar, 10 cm i diameter. Grädda i 8-10 minuter. Låt svalna något.
Sänk värmen till 100 grader. Smält chokladen över ett vattenbad. Vispa ihop äggulor, sötad kondenserad mjölk, grädde och nutella. Rör i den smälta chokladen.
Häll smeten i formarna. Grädda i ca 20-22 minuter. Låt svalna något, ställ sedan i kyl i minst 1 timme.
Vispa grädden, och spritsa på pajerna innan servering. Värm nutella några sekunder i mikro, för att få den tunnare i konsistensen, och ringa över. Dekorera med Fererro Rocher.
Grattis gud vad roligt :)!!!
Har superdålig koll på alla tävlingar, kanske är nått sånt man borde baka till nu för att hitta tillbaka till inspirationen igen 🙂 Pajerna ser dessutom gudomligt goda ut!
Kram Malin
Tack Malin! 😀 Ja, det finns tävlingar lite överallt om man håller ögonen öppna. Miss Cupcake pågår ju nu som Dr Oetker anordnar. I baktidningar brukar man hitta en del, och på olika varumärkens Facebooksidor. Hoppas du finner din inspiration snart igen! Kram 🙂
Fin blogg! Kolla gärna in min blogg kram 🙂
Tack 🙂 Kram!
Det ser verkligen gott ut! Perfekt med lite knaprigt till chokladen!
Tack så mycket! Lite knaprigt är aldrig fel 😉