Äpple- och kanelkakor med vit choklad

Apple Cinnamon White Chocolate Chip Cookies

Efter London-resa och födelsedagsfiranden kom jag hem till Norrköping igen i måndags, till en lägenhet som jag knappt hunnit bo i än. In i flyttstöket igen med kartonger och sorterande och saker som (fortfarande) inte fungerar. Men det börjar ta sig. Snart är köket helt i ordning och då ska jag ta några efterlängtade bakdagar. Åh, vad jag ser fram emot det!

Några recept finns det kvar sedan innan flytten, detta är ett utav dem. Kakor som är lite åt det mjukare hållet, med knapriga bitar av vit choklad, och två bff’s jag aldrig får nog av – äpple och kanel.

Apple Cinnamon White Chocolate Chip Cookies

Resan var för övrigt mycket lyckad, även om energin inte fanns med mig hela tiden. Men då fanns det ett superfint och stort hotellrum med Food Network och sjuttitolv andra kanaler att utnyttja till fullo. Jag var ganska nöjd med att ta det lugnt, eftersom jag varit en hel del i London och sett mycket av det mest turistiga.

Ett ställe jag alltid missat att besöka dock under mina tidigare Londonvistelser, kanske var jag inte lika intresserad förr om åren, var Harrods. Så det var roligt att äntligen få kolla in detta enorma varuhus. Inte helt otippat fastnade jag ett bra tag på matavdelningen. Underbart vackra bakelser och tårtor, och det fanns ju för sjutton ett helt rum bara för choklad och teer. Helt klart my kind of place.

Apple Cinnamon White Chocolate Chip Cookies

Äpple- och kanelkakor med vit choklad
24 st

2 små äpplen
0,5 tsk kanel
100 g vit choklad
115 g smör, rumstempererat
1,75 dl strösocker
1 stort ägg
3,75 dl vetemjöl
1 tsk maizena majsstärkelse
1 krm äkta vaniljpulver
0,5 tsk bikarbonat
En nypa salt

Skala och skär äpplena i bitar, lägg i en skål och blanda i kanelen. Hacka chokladen grovt. Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa smör och socker krämigt, vispa ner ägget. Blanda mjöl, maizena, vanilj, bikarbonat och salt i en separat skål. Ha i detta i smörblandningen, rör till en jämn deg. Lägg undan ca 2 msk hackad choklad, och ha i resten. Ha till sist i äppelbitarna.

Rulla degen till bollar med mjölade händer och lägg på en plåt täckt med bakplåtspapper. Toppa varje kaka med lite vit choklad. Grädda i ca 12-14 minuter. Ta ut och låt svalna något, innan du flyttar kakorna till ett bakgaller för att svalna helt.

4 reaktioner på ”Äpple- och kanelkakor med vit choklad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s