Lime- och kokoscupcakes med jordgubbsfrosting

Lime, Coconut & Strawberry Cupcakes

Den här veckan har gått i ett känns det som, men från och med i morgon tar jag ”semester” med lite lugnare tempo ute på landet och i skärgården. Visserligen har jag ju lovat att baka en tårta. Och det blir säkert en del träning. Och bloggande förstås. Men annars, så. 😉

Sommarvärmen verkar ju ha kommit alldeles lägligt i alla fall. I dag var första dagen det kändes riktigt som sommar tyckte jag. Det firade jag med att ta en 12-kilometers skogspromenad. Svettigt värre, men oj så skönt det var!

Lime, Coconut & Strawberry Cupcakes

Det blir första gången jag firar midsommar sådär som jag hört att man ska göra, ute i skärgården med egen midsommarstång och hela den grejen. Blir säkert hur mysigt som helst! Jag är inte så kinkig när det gäller midsommar, får jag en bit sill och några jordgubbar kanske så är det perfekt som det är.

Jordgubbsfrostingen på dessa cupcakes är verkligen underbar! Den är i samma stil som fyllningen jag hade i bröllopstårtan jag gjorde förra året. Parade även denna gång ihop den med lime, och till det vit choklad och kokos. Fräscht och väldigt gott!

Lime, Coconut & Strawberry Cupcakes

Lime- och kokoscupcakes med jordgubbsfrosting

8-10 st

Cupcakes:
90 g smör, rumstempererat
1,75 dl strösocker
2 ägg
Zest från 1 lime
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
En nypa salt
1,25 dl standardmjölk

Topping:
70 g vit choklad
Riven kokos

Frosting:
115 g färska jordgubbar
0,5 gelatinblad
1 dl vispgrädde
200 g naturell färskost
1 dl florsocker

Frosting: Kör jordgubbarna i en mixer/matberedare, och pressa dem sedan genom en finmaskig sil för att få en puré. Reducera purén genom att låta den sjuda på medellåg värme i ca 10 minuter. Rör om då och då.

Lägg gelatinbladet i kallt vatten, låt ligga i 5 minuter. Krama ur gelatinbladet och rör ner i purén. Ta av från värmen och låt svalna något.

Vispa grädden i en skål. Vispa ihop färskost och florsocker i en separat skål, ha i purén lite i taget. Vänd ihop de båda blandningarna. Plasta in och ställ i kylskåp i några timmar för att stelna till något.

Cupcakes: Sätt ugnen på 200 grader. Placera ut cupcakesformar i en muffinsplåt. Vispa smör och socker vitt och krämigt. Vispa ner äggen, ett i taget, samt limezesten.

Blanda mjöl, bakpulver och salt i en separat skål och sikta sedan ner detta i smeten. Varva med mjölken och rör ihop till en jämn smet.

Fördela smeten i formarna. Grädda i ca 20 minuter. Ta ut och låt svalna.

Topping & montering: Smält chokladen över ett vattenbad. Låt svalna något. Bred ut ett tunt lager på dina cupcakes. Strö genast över kokos.

Fyll en spritspåse med frostingen. Spritsa frosting på dina cupcakes och dekorera med t.ex. strössel, frystorkade jordgubbar eller färska jordgubbar. Förvara kallt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s